Endodonție

Tot ce trebuie să știi despre endodonție și procedurile de specialitate din cabinetul de stomatologie din Sibiu

Endodonția reprezintă, pe scurt, toate procedurile medicale pe care le folosim pentru a trata afecțiunile ce pot apărea în interiorul unui dinte, în mod deosebit cele care afectează pulpa dintelui (partea care este vie). Într-o clinică de stomatologie din Sibiu, cum este Smiles by Dr. Buza, încercăm mereu, pe cât posibil, să tratăm un dinte afectat pentru a-l păstra cât mai mult timp.

stomatologie sibiu
stomatologie sibiu

Consultația este primul pas

Completeaza formular si un membru al echipei te va suna.

Ce implică endodonția în cabinetul de stomatologie din Sibiu?

Prin procedurile endodontice pe care le aplicăm într-un cabinet de stomatologie din Sibiu, cum este clinica noastră, îndepărtăm practic infecția bacteriană aflată pe canalul unui dinte care este cariat ori are o infecție la rădăcină. Tratamentul endodontic presupune extracția nervului dintelui de la baza rădăcinii dintelui. Pe canal se aplică, mai apoi, tratamente speciale menite să vindece infecția, după care canalul este sigilat etanș pentru a preveni apariția unei alte infecții.

În cazul în care infecția este mai mare, ori tratamentul endodontic a eșuat sau nu a fost făcut corect, următoarea procedură este rezecția apicală care presupune îndepărtarea vârfului rădăcinii dintelui și chiuretarea infecției.

Cele mai frecvente cauze ale unei infecții dentare care necesită tratament endodontic sunt:

  • Cariile profunde
  • Smalțul fisurat, fracturat ori ciobit
  • Manopere stomatologice care nu au fost efectuate corect

Principalele obiective în tratamentul endodontic efectuat în clinica de stomatologie din Sibiu

Primul obiectiv pe care îl efectuăm în orice clinică de stomatologie din Sibiu este eliminarea infecției, implicit, a factorilor cauzatori. De regulă, infecțiile care afectează pulpa dentară apar din cauza cariilor dentare netratate. Microbii din cariile dentare reușesc, în timp, să penetreze smalțul dentar și dentina dintelui ca mai apoi să ajungă la pulpa dentară.

Primul semn al unei infecții dentare este mereu inflamația țesutului – o reacție biologică a organismului uman de apărare. Totuși, inflamația nu semnalează mereu prezența unei infecții, ci poate fi și rezultatul unor agenți iritanți precum toxine, agenți termici ori chimici și poate fi rezultatul unui traumatism minor.
În endodonție, un alt obiectiv este stabilrea clară a sursei de inflamație, astfel că dacă pulpa dentară este inflamată însă nu există agenți infecțioși, tratamentul se poate efectua și fără îndepărtarea nervului. Dacă aceasta este totuși, afectată de infecție, pulpa va fi îndepărtată atât din camera pulpară, cât și de pe rădăcină (în cazul unui dinte) sau rădăcini (în cazul măselelor).

După finalizarea tratamentului cu soluții speciale, canalele radiculare (rădăcinile) vor fi sigilate cu materiale dentare speciale, cu rezistență mare. La final, dintele poate fi restaurat prin obturarea canalului și umplerea dintelui cu material fotopolimerzabil (plombă) ori poate fi îmbrăcat cu o coroană dentară.

Clinica de Stomatologie din Sibiu pentru tratamentele endodontice sigure, nedureroase

Smiles by Dr. Buza este clinica de stomatologie din Sibiu unde poți veni pentru orice tratament endodontic ai nevoie. Folosim numai materiale și tehnologii de ultimă generație, menite să ne ghideze mereu spre rezultate reușite. Tehnicile și procedurile se realizează sub anestezie locală, astfel că nu vei simți niciodată durere.

În clinica noastră, tratamentele reușite și confortul pacienților noștri sunt pe primul loc. De aceea, medicii din clinica noastră participă mereu la seminarii și conferințe pentru a fi la curent cu cele mai noi tehnici și cele mai bune materiale din domeniul stomatologiei. Mai mult, ne folosim de aparatură medicală premium care să ne permită să realizăm orice tratament cu precizie și, cel mai important, cu proceduri minin invazive acolo unde este posibil.

Urmărește-ne și pe pagina noastră de Facebook!

Programează-te și tu pentru o consultație!

Programează-te pentru o consultație la clinica Smiles by Dr. Buza

Adresa
Calea Cisnădiei 80A
Sibiu, Sibiu
România

Program

Luni - Vineri 08:00 - 20:00