Blog

Implant Dentar Procedură Ușoară în 8 Pași

Întrebare fără răspuns nu există, tocmai de aceea tu pui întrebarea, iar aici găsești tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți detalia și convinge nelămuririle.

Am relatat aceste idei, convingeri și cunoștințe într-un articol pentru a-ți arăta un adevăr impresionant: interesul pentru estetica dentară este major încă din cele mai vechi timpuri, evoluată fiind până în cotidian pentru ca fiecare generație să poată zâmbi încrezătoare.

Te-ai gândit vreodată cât de important poate fi să apelezi la un implant dentar procedură accesibilă?

implant dentar pareri

Cum a Apărut și Ce este un Implant Dentar Procedură Simplă?

Originea implantului dentar o regăsim încă de pe vremea grecilor antici, etrusci și egipteni.  Pentru un implant dentar procedură de început, aceștia foloseau diverse materiale, precum: jad, os, respectiv metal, reușind să evolueze până la ceea ce regăsim astăzi în cabinete.

În urma cercetărilor continue ale lui Branemark, drept material de bază al fabricării implantelor dentare, vorbim despre titan, ulterior având loc o ascensiune a materialelor ceramice, datorită dioxidului de zirconiu, lărgind sferele de evoluție a implantologiei dentare.

Pe lângă titan și zirconiu, se poate lua, de asemenea, în calcul și introducerea oricărui material biocompatibil în proporție de 100% cu organismul uman, înlocuitor al rădăcinii dintelui, desemnând cel mai bun mijloc de a reumple un gol dentar.

Implant dentar procedură simplă poate fi recomandat la toate categoriile de vârstă, începând încă cu cea de 18 ani, reprezentând adesea o soluție benefică de refacere a dinților lipsă. Un implant dentar procedură rapidă este realizat special pentru a semăna cu dinții naturali, nesimțindu-se vreo diferență.

Cu toate acestea la inserarea unui implant dentar procedură calitativă, există riscul ca organismul uman să reacționeze negativ procedură simplă, necesitând intervenție stomatologică. Tocmai de aceea, înainte de a aplica un implant dentar procedură durabilă, sunt necesare o serie de analize. Astfel, se mai reduce riscul de asemenea circumstanțe.

Etapele unui Implant Dentar Procedură de Viitor

În momentul în care se cunoaste dovada că se va produce un implant dentar procedură ușoară sau se realizează demersul refacerii dentare, atunci vorbim de faza protetică. Aceasta cuprinde etapele de realizare a unui implant dentar procedură a la cart, cele mai folosite fiind:

  • Coroana pe implant: se optează pentru acest tip de implant când pacientul are de înlocuit doar un singur dinte care în laterale beneficiază de dinți sănătoși sau care pot fi, cel puțin tratați.
  • Puntea dentară: nefiind necesară îndepărtarea lor pentru igienizare, puntea pe implanturi este preferată, fiind fixată definitiv. Pentru lipsa mai multor dinți, singura problemă ce ar putea apărea este la nivel financiar.

Se recomandă evitarea coroanei pe implant dentar procedură accesibilă, din prismă fiziologică. Așadar:

  • Dinții naturali se stabilizează printr-un ligament (ligament periodontal), ce cuprinde fibre maleabile ce au rolul de a lăsa mobilitate fiziologica dintelui.
  • Țesutul osos dur, de obicei, înconjoară implanturile dentare, redând lipsa de mobilitate.

Este foarte important ca puntea să aibă o susținere bună, drept pentru care trebuie făcut sigur faptul că sunt realizate destule implanturi. În cazul în care lipsesc toți dinții de pe o arcadă, este nevoie de cel puțin 4 implanturi pentru a putea fi susținută.

Există și alternative ale implant dentar procedură rapidă și ușoară, precum:

  • Proteza mobilizabilă: față de puntea pe implanturi, aceasta trebuie scoasă zilnic pentru igienizare și reprezintă o alternativa mai accesibilă financiar.

Până la confirmarea osteointegrării, medicii implantologi aplică metoda de protezare provizoriu, chiar dacă cele permanente se pot aplica încă de la câteva săptămâni de la operație. Faza protetică cere o atenție și pricepere desăvârșită asemenea chirurgiei de așezare a unui implant dentar procedură simplă și ușoară, mai ales în refacerea fizionomiei și esteticii mai multor dinți.

Faza protetică a unui implant dentar procedură calitativăse realizează de-a lungul mai multor etape:

Etapa 1: Scoaterea Lucrărilor Provizorii:

Uneori se pot refolosi în realizarea lucrării protetice, dar de obicei, protezele, punțile și coroana se îndepărtează.

Etapa 2: Proba Gradului de Osteointegrare al unui Implant Dentar:

  • În acest caz, atenția cade asupra absenței durerii, infecției sau sângerarii gingivale, precum și lipsa mobilității clinice a implantului.
  • Aparatul cu ultrasunete, denumit periotest, verifică la sânge gradul de mobilitate al implanturilor dentare. Acesta se poate folosi doar după ce au trecut 3 luni de la ultimul implant.
  • Date fiind motivele, adesea periotestul și radiografia trebuie combinate pentru că radiografiile dentare au un grad de neclaritate în ceea ce surprinde precizarea cantității de os formată sau lipsă.

Etapa 3: Scoaterea Capelor de Vindecare:

  • Element metalic ce se atasează în implantul dentar dupa operația de poziționare.
  • Dacă se utilizează cape de vindecare în mucoasa bucală, acestea se pot îndepărta ușor prin deșurubare cu o cheiță.
  • Capele acoperite de mucoasă necesită incizie suplimentară nedureroasă.

Etapa 4: Aplicarea Bonturilor Artificiale:

  • Elemente protetice, componente ale unui implant dentar procedură accesibilă, ce se aplică după procesul de vindecare.
  • Peste acestea va fi realizată lucrarea protetică proiectată, fie că vorbim de punte, coroană sau proteză mobilizabilă.
  • Bonturile dispun de o varietate de forme și mărimi, medicul fiind nevoit să le aleagă pe cele necesare, în funcție de fiecare caz în parte, acest lucru fiind realizat în circumstanța constituirii planului de tratament.
  • Bonturile artificiale se înșurubează implanturile cu o cheie specifica din sterila trusă destinată implantologiei.
  • În momentul în care nu s-a putut realiza poziționarea paralelă a implanturilor osoase, atunci se apelează la bonturile angulare.

Etapa 5: Amprenta Dentară:

  • Luarea amprentei dentare și trimiterea acesteia la un laborator dentar, preferată fiind cea totală.
  • Pentru o precizie ridicată se recomandă amprenta în lingura individuală, restaurările minimaliste pot implica și amprente în 2 timpi.
  • Se înregistrează ocluzia, relația dintre dinții superiori-inferiori, succesul fondându-se pe forța suportată, astfel ocluzia corectă vizează lipsa tensiunii asupra implanturilor.

Etapa 6: Etapa de Laborator:

  • După ce medicul preia amprenta, aceasta împreuna cu ocluzia înregistrată și detaliile suplimentare, sunt expediate spre laboratorul de tehnică dentară unde va fi realizată lucrarea în funcție de fiecare caz.
  • Aceste etape se vor consemna separat, astfel: realizarea obiectului din gips după amprentă, conturarea scheletului metalic, care poate fi și din zirconiu) al restaurării, dus înapoi la medic pentru probarea sa. Ulterior se va insera ceramica dentară, iar, dacă vorbim de proteza mobilizabilă, se vor aplica și dinții. Ultimele finisări sunt realizate de medic în cadrul laboratorului, unde se aplică și stratul de luciu sau “glanz”, astfel fiind pregătită lucrarea de proba finală. În cazul unor lucrări complexe, realizate integral ceramic, vor fi necesare programele CAD/CAM.

Etapa 7: Proba:

  • Medicul va conveni cu pacientul prima probă, iar la nevoie și altele, în funcție de rezultat.
  • Dacă nu se potrivește, iar gradul de adaptare nu atinge confortul, medicul se angajează să facă modificările necesare atingerii gradului maxim de confort.
  • După primele probe pe implanturi sau bonturi, medicul mai programează altă serie de programări după adăugarea ceramicii și a dinților artificiali, la nevoie.
  • Se urmăresc aspectele estetice și structurale, confortul bucal în relație cu limba, gingia, etc., de o importanță majora fiind momentul modificărilor la nivel ocluzal, deoarece, în majoritatea cazurilor, acesta este pasul care redă gradul de adaptare a pacientului.

Etapa 8: Stabilirea Permanenta a Lucrarilor pe Implanturi:

  • Esențială, în acest caz, este tipul restaurării: fixă sau mobilizabilă.
  • Restaurarea fixă nu suprinde înlăturarea sa din cavitatea bucală pentru igienizare.
  • Sunt doua tipuri de restaurare fixă: înfiletare sau cimentare.
  • Coroanele și bonturile artificiale se aplică prin șuruburi specifice ce penetrează coroanele și ajung la orificiile din mijlocul bonturilor. După poziționarea reușită a șuruburilor, orificiile sunt închise cu materiale compozite.
  • Se folosește rar, varianta cimentată, coroanele și punțile sunt atașate și stabile pe dinți.
  • Cealaltă metodă de restaurare, cea mobilizabilă, are nevoie de un sistem de ancorare pentru protezele poziționate de câte un implant dentar procedură simplă și rapidă. Acestea se îndepărtează zilnic pentru igienizare.

Indicațiile după implantare:

  • Oferirea unei griji atente asupra lucrării, mai ales în primele zile;
  • Focus pe igiena orală;
  • Oricare disconfort trebuie raportat la medicul stomatolog;
  • Obligatoriu vizită regulată la cel mult 6 luni de la lucrare.

Tipurile unui Implant Dentar:

Dimensiunile unui implant dentar procedură durabilă sunt alese în funcție de dimensiunea  osului. Astfel, pacienții cu sensibilitate osoasă majoră, vor beneficia de un implant între 3-5mm grosime, respectiv o lungime de până la 15mm.

Excepțiile sunt redate de pacienții cu afectare osoasă, iar în cazul acesta avem mini-implanturi ce ajung la o dimensiune de maxim 3 mm grosime.

In cazul pacienților cu afectiuni majore, există mai multe variante, precum:

  • Implanturile dentare zigomatice: aplicate adesea peste limita osului maxilarului, în pometi.
  • Implanturile subperiostale imprimate 3D: caracterizate în oglindă cu varianta anterioară, acestea se inserează peste limita osului maxilarului sau se plasează sub gingie, dar tot deasupra osului maxilarului. Acest tip de implant este perfect pentru persoanele ce suferă de un deficit de os natural sănătos și doresc să evite procedura de mărire osoasă pentru refacere.
  • Mini-implanturile dentare (MDI): cu dimensiuni și grosimi inferioare față de celelalte categorii, mini-implanturile dentare sunt mai mici și mai înguste decât cele aplicate direct în os, folosindu-se metode mai puțin invazive. Un exemplu de circumstanță, la care oamenii apelează la asemenea servicii, este: in general, fixarea protezei dentare inferioare.

Concluzionând, sperăm că este mai clar acum ce este un implant dentar procedură simplă și cum se realizează procesul de implantare. În caz contrar, sau de întrebări suplimentare, nu ezita să ne contactezi aici.

Ne puteți urmări și pe pagina de Facebook!