Pedodonție

Când e momentul să mergem cu copilul la un cabinet de stomatologie Sibiu

Prima vizită la un cabinet de stomatologie Sibiu cu micuțul sau micuța ta poate fi un proces complicat, dar necesar. Asociația Americană a Medicilor Dentiști Pediatri susține că prima vizită la dentist a copilului ar trebui să aibă loc în jurul vârstei de 1 an. Dar cum gestionăm frica celor mici de această primă vizită și de cele viitoare?

Consultația este primul pas

Completeaza formular si un membru al echipei te va suna.

Leave this field blank

Monitorizarea constantă a dinților de către un specialist în stomatologie Sibiu, necesară

Deși dinții temporari, cunoscuți ca ”dinți de lapte” vor fi înlocuiți de dinți permanenți, monitorizarea pentru dezvoltarea danturii sănătoase la copii este absolut necesară pentru a preveni probleme care pot afecta structura osoasă a maxilarelor și pot însemna complicații pe parcursul maturizării copilului. 

De altfel, foarte mulți copii cu vârste de până la 6 ani au dinții afectați de carii, potrivit unor studii realizate în România. Acest lucru este îngrijorător, deoarece vizita pentru monitorizarea unei danturi sănătoase a copilului ar trebui făcută cel puțin de două ori pe an pentru a preveni afecțiunile care pot afecta gingiile și implicit, dantura în timp. Până la vârsta de 2 ani, dinții temporari sunt erupți pe ambele arcade, astfel că vizita la un cabinet de stomatologie Sibiu devine necesară.

Cele mai frecvente afecțiuni dentare la copiii de această vârstă sunt cariile dentare, care netratate pot duce la un abces, dureri și pot duce și la pierderea prematură a acelui dinte, lucru care ar putea afecta în timp structura osoasă datorită masticației.

Prima vizită la stomatolog Sibiu. Ce trebuie să știi?

Prima vizită la stomatolog Sibiu este una atât preventivă de cele mai multe ori, cât și una menită să îl familiarizeze pe micuț cu un cabinet dentar. Acest lucru va contribui la consolidarea unui climat de siguranță în ceea ce privește anxietatea de dentist. Studiile ne arată că vizitele timpurii și periodice la dentist pot combate anxietatea pe care foarte mulți o resimt în acest sens și din cauza căreia multe persoane amână să meargă la control până în ultimul moment, în care de multe ori, un stomatolog Sibiu nu mai poate salva dintele.

Vizitele periodice la stomatolog Sibiu creează un climat de siguranță pentru cel mic, eliminându-i fricile și, în plus, conturează o educație bazată pe prevenție.

Important de știut:

  • Frica de dentist este de obicei a părintelui, nu a copilului
  • Vizitele periodice la stomatolog creează un climat de siguranță pentru copii
  • Consultațiile periodice pot preveni apariția complicațiilor
  • Nu mergeți cu copilul la dentist doar în cazurile urgente – va asocia vizitele cu durerea

Ce se întâmplă la prima vizită la un stomatolog Sibiu, specializat în pedodonție?

Un stomatolog Sibiu, specializat în pedodonție, va ști cum să creeze un climat de siguranță micuțului tău la prima sa vizită, indiferent de vârstă. Pentru început, copilul va face cunoștință cu instrumentele speciale menite să-l familiarizeze cu vizita la dentist și să-i creeze confort. Medicul pedodont va examina, în primul rând, dantura și maxilarul pentru a verifica dinții, dar și ocluzia, calitatea gingiilor și va evalua riscul de apariție al cariilor.

Specialistul pedodont va informa apoi părinții despre descoperiri și va oferi recomandări – începând cu posibile planuri de tratament și până la explicarea tehnicilor unui periaj corect și recomandări pentru igiena dentară adaptate pentru fiecare etapă de vârstă a copilului.

În funcție de probleme și riscuri, specialistul în stomatologie Sibiu va face și recomandările necesare pentru vizitele periodice. În cazul în care e necesară monitorizarea unor probleme, acestea ar putea fi și lunare, sau la 6 luni în cazul în care nu există niciun fel de problemă dentară.

Fă o programare pentru micuțul tău la un pedodont de la clinica Smiles by Dr. Buza

Programează-te pentru o consultație la clinica Smiles by Dr. Buza

Adresa
Calea Cisnădiei 80A
Sibiu, Sibiu
România

Program

Luni - Vineri 08:00 - 20:00