Protetică

Ce presupune protetica dentara in Sibiu și când ai nevoie de astfel de intervenții?

Protetica dentara in Sibiu presupune orice procedură care reconstruiește dintele afectat ori pierdut al unui pacient pentru a reechilibra zâmbetul, pentru a reda funcția masticatorie și cea fonetică (afectată de pierderea dinților frontali). Nevoile de protetică dentară pot fi atât estetic, cât și la nivel funcțional, o dantură incompletă fiind adesea o cauză sigură a problemelor gastro-intestinale.

protetica dentara in sibiu
protetica dentara in sibiu

Consultația este primul pas

Completează formularul și un membru al echipei te va suna.

Tot ce trebuie să știi despre protetica dentara in Sibiu

Când discutăm despre protetica dentara in Sibiu, discutăm atât despre reabilitarea orală completă prin proteze mobile sau fixe, cât și despre coroanele de ceramică EMAX ori zirconiu sau fațetele dentare. Protetica dentara poate fi realizată pentru a restaura funcția fonetică potrivită, pentru a corecta masticația și pentru a corecta modificările aduse de bruxism.

Tehnologiile actuale, cu care lucrăm și în clinica Smiles by Dr. Buza sunt completate de specialiștii implicați în acest proces precum medici specializați în chirurgie dentară, paradontologie și ordodonție, precum și specialiști în protetică.

Astfel, ramura de protetică din medicina dentară poate implica:

  • Aplicarea fațetelor dentare pe dinții frontali
  • Coroanele dentare care îmbracă un dinte a cărei integritate a fost afectată
  • Incrustațiile dentare ca o alternativă la plombele obișnuite
  • Protezele mobile ori fixe

Când sunt indicate lucrările de protetica dentara in Sibiu?

Restaurările dentare sunt proceduri comune, menite să refacă zâmbetul unui pacient. Sunt indicate în cazul în care unul sau mai mulți dinți au fost afectați și nu mai pot fi salvați, însă a căror rădăcină este încă sănătoasă – în acest caz putem discuta despre coroane dentare care îmbracă un dinte. Acestea pot fi realizate și cu punte, pentru a masca un dinte lipsă, însă implică îmbrăcarea a doi dinți-pilon. Coroanele dentare sunt realizate din ceramică EMAX ori din zirconiu, ambele materiale imitând perfect dintele natural.

În cazul în care dinții sunt ciobiți ori înclinați, protetica dentara poate interveni cu fațete realizare în laborator tot din ceramică EMAX ori din zirconiu. Acestea se lipesc pe dinții frontali pentru a corecta defectele. Defectele inestetice care pot fi mascate prin fațete dentare includ și petele galbene, dinții înnegriți ori decolorați. 

Mai mult, atunci când discutăm despre o dantură inegală, fațetele dentare sunt cele cu care se poate realiza o corecție perfectă a dinților pentru un zâmbet perfect.

În cazul în care edentația este completă, e nevoie de o proteză, care poate fi fixă, prin realizarea unor implanturi, ori mobilă – atunci când mai există dinți de legătură sau nu. Lucrările protetice fixe sunt însă cele mai durabile în timp și, cu toate că sunt mai costisitoare decât cele mobile, își dovedesc utilitatea în timp.

Discută cu un specialist despre opțiunile tale de protetica dentara in Sibiu

Indiferent de problema cu care te confrunți, la clinica Smiles by Dr. Buza găsim cea mai bună soluție pentru tine. Credem cu tărie că pacientul este pe primul loc și ne folosim de cele mai noi tehnologii în materie de protetică dentară și nu numai pentru a da cele mai bune planuri de tratament, cu rata cea mai mare de succes pe termen lung.

Trebuie doar să te programezi pentru o consultație și discutăm, pe larg, despre opțiunile pe care le ai și costurile pe care le implică fiecare procedură în parte. Îți oferim toată experiența noastră, dar și garanția lucrărilor pe care le facem.

Urmărește-ne și pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din clinică, dar și cu cele mai recente cazuri.

Și tu poți avea o dantură perfect sănătoasă și funcțională

Programează-te pentru o consultație la clinica Smiles by Dr. Buza

Adresa
Calea Cisnădiei 80A
Sibiu, Sibiu
România

Program

Luni - Vineri 08:00 - 20:00