Implant dentar

Implant dentar Sibiu - tipuri, etape, preț

Cauți un implant dentar? Află tot ce trebuie să știi despre materiale și procedură

Tehnicile de implantologie dentară, chirurgie ghidată și materialele folosite sunt inovatoare în acest punct și ne permit acum să realizăm cu succes proceduri care în urmă cu câțiva ani nu erau accesibile tuturor pacienților noștri. Acum, pentru înlocuirea unui dinte lipsă, un implant dentar Sibiu este una dintre cele mai bune opțiuni, astfel că o dantură completă, care îndeplinește funcțiile corect dar și rolul estetic nu mai este un privilegiu, ci un drept de care poți beneficia și tu.

Un implant dentar Sibiu este o alternativă și în cazul edentației complete, condiții în care, printr-un sistem Fast&Fixed sunt realizate o serie de implanturi pe care se montează proteza dentară provizorie într-o singură vizită la clinica dentară, urmată de cea definitivă la cea de-a doua vizită.

implant dentar sibiu
implant dentar sibiu

Ce este un implant dentar și cum înlocuiește acesta un dinte natural?

Un implant dentar este, practic, o rădăcină artificială din titan, un metal tolerat excelent de către organismul uman. Acolo unde rădăcina dintelui natural nu a mai putut fi salvată cu tratamente speciale și a fost nevoie de o extracție, implantul dentar este o alternativă excelentă. Acesta este inserat în os, folosind tehnici și unelte speciale, ghidate digital de către un specialist în chirurgie dento-alveolară. Apoi, pe această rădăcină artificială este montat dintele din ceramică sau zirconiu, în funcție de preferințe.

Procedură minim invazivă, nedureroasă. Care sunt etapele inserării unui implant dentar Sibiu?

Intervenția pentru inserarea unui implant dentar Sibiu nu este dureroasă și este realizată în general sub anestezie locală, lucru care permite doctorului să vorbească cu pacientul în permanență. Anestezia generală pentru acest tip de intervenție se folosește extrem de rar și numai în cazuri deosebite, tocmai datorită faptului că procedura propriu-zisă nu este una dureroasă pentru pacient. Pentru că fiecare caz are particularitățile sale, durata procedurii poate varia de la pacient la pacient, dar și în funcție de numărul de implanturi dentare. Înainte de orice intervenție chirurgicală însă, pacientul trebuie să urmeze câteva proceduri și să își facă o serie de analize de investigație:

  • Radiografie panoramică nu mai veche de 6 luni pentru consultul inițial
  • Analize de sânge care să ateste că este apt pentru o intervenție chirurgicală (glicemie, calcemie, hemoleucogramă, colesterol, timpi de sângerare și coagulare, VSH, acid uric, uree)
  • Investigații cu un computer tomograf pentru a putea observa țesutul osos îndeaproape și pentru a stabili dacă este nevoie de adiție osoasă ori procedură de sinus lift în cazul danturii de pe arcada superioară

Abia după aceste investigații, putem trece la intervenția de inserare a unui implant dentar Sibiu, care începe mereu cu un detartraj temeinic pentru a îndepărta tartrul și orice posibilitate de contaminare cu bacterii.

Prima etapă este mereu cea chirurgicală, care presupune inserarea implantului în os pentru a crea rădăcina artificială. În funcție de tipul implantului dentar ales, montarea dintelui poate fi realizată imediat (în cazul sistemului Fast&Fixed pentru montarea protezei) ori în decurs de câteva luni pentru a permite integrarea în os a metalului. Lucrarea definitivă se montează abia după integrarea completă a implantului.

Tipuri de Implant Dentar Sibiu

Pe piața stomatologică există în acest moment o mulțime de tipuri de implant dentar Sibiu. Cele clasice și cele mai comun folosite au dimensiuni de 3 până la 5 mm în diametru și o lungime de până la 15 mm și sunt folosite cu precădere în cazul pacienților care nu au afecțiuni osoase majore.

Pentru cazurile cu afectare osoasă, pot fi folosite mini-implanturi care au până la 3 mm grosime, iar pentru pacienți cu afectare osoasă majoră există opțiuni precum implanturile dentare zigomatice care sunt inserate peste limita osului maxilarului, în pomeți, ori implanturile subperiostale imprimate 3D, care sunt plasate sub gingie, însă deasupra osului maxilarului.

Indiferent de problema pe care o ai, specialistul tău te va ajuta să iei cea mai bună decizie, informată și cea care îți va reda zâmbetul de care ai nevoie și dantura sănătoasă care este esențială. La clinica Smiles by Dr. Buza punem mereu accentul pe calitatea materialelor cu care lucrăm și pe serviciile profesionale pe care le oferim pacienților noștri, indiferent dacă problema este mare sau mică. În cazul unui implant dentar, parcurgem împreună toate deciziile pe care le iei pentru sănătatea ta orală și îți explicăm, pas cu pas, fiecare procedură.

Clinică de Implant Dentar, Soluția pentru un Zâmbet Radiant

Sănătatea cavității orale este crucială pentru sănătatea generală a organismului. De aceea, implantarea dinților va ajuta la o stare generală de bine și va îmbunătăți semnificativ sănătatea fizică și psihică. Iată câteva dintre beneficiile pe care le veți obține.

Apelează la o Clinică de Implant Dentar pentru un Zâmbet Radiant

Toată lumea își dorește un zâmbet perfect. Cu ajutorul implanturilor dentare, care sunt construite corect din punct de vedere anatomic, poți obține acest lucru. Apelează la serviciile Smiles by Dr. Buza pentru a te asigura că vei obține dantura pe care ți-o dorești. Dinții vor arăta natural și vor fi simțiți natural, fără a provoca nicio jenă atunci când mestecați, când vorbiți sau când stați cu gura închisă. Albul acestora este natural, fără a fi strident și fără opacizări. Aspectul general al feței nu va fi afectat, dimensiunile fiind identice cu cele ale dinților naturali.

Implantarea Dinților, Soluție pentru Întreaga Viață

O soluție de calitate înseamnă garanție pentru întreaga viață. Clinica Smiles by Dr. Buza îți oferă implanturi dentare în Sibiu la prețuri avantajoase cu garanție extinsă. Dacă o punte dentară este o soluție pentru maximum zece ani, un implant va rezista mult mai mult. Noi îți vom oferi o lucrare de calitate iar tu trebuie să respecți regulile prescrise pentru a te asigura că beneficiezi toată viața de o dantură perfectă.

Recâștigă-ți Încrederea în Tine

O astfel de intervenție te va ajuta să îți refaci încrederea în tine. Dacă vrei un implant dentar în Sibiu trebuie să știi că efectele se vor vedea atât imediat, cât și în timp. Albul natural al dinților îți va reda un stima de sine, vei putea mușca fără teamă de durere iar digestia ta se va îmbunătăți.

Nu ezita să ne contactezi pentru implanturi dentare în Sibiu. Acestea sunt o soluție de durată, mult mai bună din punct de vedere estetic dacă vrei să eviți purtarea unei proteze. Vei putea mânca, zâmbi și râde normal din nou.

Alege un Implant Dentar Sibiu! 5 Efecte Esențiale ale Dinților Lipsă:

Deținerea unuia sau mai multor dinți lipsă poate avea diverse efecte asupra calității vieții. Acest lucru poate avea impact negativ în lipsa unui implant dentar Sibiu, atât funcțional, cât și estetic a zâmbetului, astfel:

  • În cazul dinților lipsă, osul maxilarului nu mai este stimulat, astfel va avea loc măcinarea osului. O rezolvare foarte bună sunt implanturile dentare, deoarece conțin șuruburi care sprijină osul pentru suport durabil.
  • Dinții pot suferi variate afecțiuni, precum: probleme gingivale, carii, etc., care duc la slăbire prin mișcarea lor și prin pierderea flexibilității în timp a acestora. Un alt factor, ce poate grăbi aceste procese negative, este pierderea unui dinte. Odată ce dantura are un spațiu gol, dinții vecini vor avea mai mult loc de mișcare, drept pentru care se va crea un efect de domino, ceea ce afectează desfășurarea masticației.
  • După cum am menționat anterior, căderea unuia sau mai multor dinți poate afecta buna desfășurare a masticației, având un impact foarte mare asupra dinților rămași, a gingiilor, muschilor faciali, respectiv a capului și gâtului.
  • După cum bine știm zâmbetul joacă un rol important în stima de sine a unui om, iar, odată cu dispariția fiecărui dinte, aceasta poate să scadă.
  • Lipsa dinților afectează și modul de a vorbi. Anumite sunete îți vor fi incomod de pronunțat, ducând chiar la comunicări eronate.

Tocmai de aceea este necesar un implant dentar Sibiu. Vei observa că acesta influențează stilul de viață, drept pentru care un implant dentar Sibiu va asigura structura dentară de care ai nevoie în viața de zi cu zi prin aspect și funcționalitate asemenea unui dinte natural.

De ce nu Respinge Organismul un Implant Dentar Sibiu?

Adesea, cele mai reușite rezultate ale unui implant dentar Sibiu au avut loc datorită materialului folosit, astfel cele mai căutate fiind zirconiul sau titanul. Aceste materiale nu includ antigene, acesta fiind unul din motivele pentru care corpul nu îl respinge, datorită relației antigen-anticorp. Un implant dentar Sibiu este compatibil în majoritatea cazurilor cu fiecare dinte pierdut.

Există, în mică proporție, cazuri în care un pacient, după finalizarea procedurii unui implant dentar Sibiu, poate suferi efecte adverse, acestea fiind normale în primele 2-3 zile. Dacă acestea persistă este imperios necesară o consultație medicală pentru evitarea: sângerărilor abundente, durerea din zona implantului, respectiv congestionarea gingiei în zona unui implant dentar Sibiu.

Poți să citești mai multe detalii despre această procedură pe articolul de blog dedicat aici.

Urmărește-ne și pagina de Facebook!

Întrebări Frecvente

Ce reprezintă un implant dentar Sibiu?

Un implant dentar Sibiu se definește drept un șurub ce are menirea de a ține locul rădăcinii dintelui lipsă. Procedura unui implant dentar Sibiu va avea un rezultat ca la carte dacă osul este sănătos. În cazul unei structuri osoase, care nu poate suporta un implant dentar Sibiu, medicul realizează adiția de os.

Ce analize am nevoie pentru un implant dentar?

Pentru un implant dentar avem nevoie de urmatoarele analize:
timp de sangerare, timp de coagulare;
hemoleucograma;
glicemie;
colesterol;
uree;
calcemie;
transaminaze.

Cat dureaza procedura de implant dentar?

Procedura unui implant dentar este de aproximativ 20 de minute, timpul fiind mai mare daca este nevoie de aditie de os sau de alte procedee suplimentare, cum ar fi sinus lifting intern sau extern etc.
In cazul restaurarilor dentare totale cu lucrari fixe, durata necesara inserarii implanturilor este de circa 2 ore pentru mandibula si 3 ore pentru maxilar, in general.

Poate cauza durere un implant dentar Sibiu?

Un implant dentar Sibiu necesită, în urma intervenției, un tratament medicamentos: antiinflamatoare și antibiotice, recomandate de medic, deoarece pot exista cazuri în care acesta poate crea situații adverse. În timpul intervenției, beneficiarul va fi anesteziat local și se va furniza serviciul fără nicio durere.

Care este durabilitatea unui implant dentar Sibiu?

Un implant dentar Sibiu nu poate avea o perioadă exactă de viață. Sunt pacienți care se pot bucura de un implant dentar Sibiu pe viață sau, în cazul nerespectării unei “reguli de aur”, precum: evitarea fumatului, a efortului fizic în primele 72 de ore, nici luarea unei aspirine (poate provoca hemoragii), etc..

Există anumite condiții speciale în întreținerea unui implant dentar Sibiu?

Având în vedere că un implant dentar Sibiu este similar unui dinte natural, acesta nu necesită îngrijiri speciale. Dacă continui să vizitezi periodic medicul, să îți îngrijești dantura optim și să ai o dietă consistentă, plină de nutrienți, cu siguranță te vei bucura de un implant dentar Sibiu pe viață.

Este posibil să apară anumite riscuri ale unui implant dentar Sibiu?

Un implant dentar Sibiu este renumit pentru caracterul previzibil al procedurii, respectiv după folosirea sa de foarte mult timp încoace, fiind o soluție stomatologică eficientă și sigură. Riscurile sunt rare, dar nu imposibile, tocmai de aceea trebuie să știi că pacienții fumători sau care suferă de anumite afecțiuni medicale, sunt predispuși la complicații.

Ghiduri și Articole Blog despre Implant Dentar

Intră în contact cu noi

Completează formular și un membru al echipei te va contacta.

contact@drbuza.ro
+40 (770) 983 579
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.