Implant dentar

Cauți un implant dentar? Află tot ce trebuie să știi despre materiale și procedură

Tehnicile de implantologie dentară, chirurgie ghidată și materialele folosite sunt inovatoare în acest punct și ne permit acum să realizăm cu succes proceduri care în urmă cu câțiva ani nu erau accesibile tuturor pacienților noștri. Acum, pentru înlocuirea unui dinte lipsă, un implant dentar Sibiu este una dintre cele mai bune opțiuni, astfel că o dantură completă, care îndeplinește funcțiile corect dar și rolul estetic nu mai este un privilegiu, ci un drept de care poți beneficia și tu.

Un implant dentar Sibiu este o alternativă și în cazul edentației complete, condiții în care, printr-un sistem Fast&Fixed sunt realizate o serie de implanturi pe care se montează proteza dentară provizorie într-o singură vizită la clinica dentară, urmată de cea definitivă la cea de-a doua vizită.

implant dentar sibiu
implant dentar sibiu

Consultația este primul pas

Completeaza formular si un membru al echipei te va suna.

Ce este un implant dentar și cum înlocuiește acesta un dinte natural?

Un implant dentar este, practic, o rădăcină artificială din titan, un metal tolerat excelent de către organismul uman. Acolo unde rădăcina dintelui natural nu a mai putut fi salvată cu tratamente speciale și a fost nevoie de o extracție, implantul dentar este o alternativă excelentă. Acesta este inserat în os, folosind tehnici și unelte speciale, ghidate digital de către un specialist în chirurgie dento-alveolară. Apoi, pe această rădăcină artificială este montat dintele din ceramică sau zirconiu, în funcție de preferințe.

Procedură minim invazivă, nedureroasă. Care sunt etapele inserării unui implant dentar Sibiu?

Intervenția pentru inserarea unui implant dentar Sibiu nu este dureroasă și este realizată în general sub anestezie locală, lucru care permite doctorului să vorbească cu pacientul în permanență. Anestezia generală pentru acest tip de intervenție se folosește extrem de rar și numai în cazuri deosebite, tocmai datorită faptului că procedura propriu-zisă nu este una dureroasă pentru pacient. Pentru că fiecare caz are particularitățile sale, durata procedurii poate varia de la pacient la pacient, dar și în funcție de numărul de implanturi dentare. Înainte de orice intervenție chirurgicală însă, pacientul trebuie să urmeze câteva proceduri și să își facă o serie de analize de investigație:

  • Radiografie panoramică nu mai veche de 6 luni pentru consultul inițial
  • Analize de sânge care să ateste că este apt pentru o intervenție chirurgicală (glicemie, calcemie, hemoleucogramă, colesterol, timpi de sângerare și coagulare, VSH, acid uric, uree)
  • Investigații cu un computer tomograf pentru a putea observa țesutul osos îndeaproape și pentru a stabili dacă este nevoie de adiție osoasă ori procedură de sinus lift în cazul danturii de pe arcada superioară

Abia după aceste investigații, putem trece la intervenția de inserare a unui implant dentar Sibiu, care începe mereu cu un detartraj temeinic pentru a îndepărta tartrul și orice posibilitate de contaminare cu bacterii.

Prima etapă este mereu cea chirurgicală, care presupune inserarea implantului în os pentru a crea rădăcina artificială. În funcție de tipul implantului dentar ales, montarea dintelui poate fi realizată imediat (în cazul sistemului Fast&Fixed pentru montarea protezei) ori în decurs de câteva luni pentru a permite integrarea în os a metalului. Lucrarea definitivă se montează abia după integrarea completă a implantului.

Tipuri de implant dentar Sibiu 

Pe piața stomatologică există în acest moment o mulțime de tipuri de implant dentar Sibiu. Cele clasice și cele mai comun folosite au dimensiuni de 3 până la 5 mm în diametru și o lungime de până la 15 mm și sunt folosite cu precădere în cazul pacienților care nu au afecțiuni osoase majore.

Pentru cazurile cu afectare osoasă, pot fi folosite mini-implanturi care au până la 3 mm grosime, iar pentru pacienți cu afectare osoasă majoră există opțiuni precum implanturile dentare zigomatice care sunt inserate peste limita osului maxilarului, în pomeți, ori implanturile subperiostale imprimate 3D, care sunt plasate sub gingie, însă deasupra osului maxilarului.

Indiferent de problema pe care o ai, specialistul tău te va ajuta să iei cea mai bună decizie, informată și cea care îți va reda zâmbetul de care ai nevoie și dantura sănătoasă care este esențială. La clinica Smiles by Dr. Buza punem mereu accentul pe calitatea materialelor cu care lucrăm și pe serviciile profesionale pe care le oferim pacienților noștri, indiferent dacă problema este mare sau mică. În cazul unui implant dentar, parcurgem împreună toate deciziile pe care le iei pentru sănătatea ta orală și îți explicăm, pas cu pas, fiecare procedură.

Beneficiile unui implant dentar

  • Îmbunătățește sănătatea dentară și generală

 Tratamentul cu implant dentar previne accentuarea resorbției osoase. Atrofierea naturală a osului alveolar începe în momentul în care s-a pierdut dintele, și dacă nu se acționează imediat, aceasta determină complicații care pot duce până la pierderea dinților vecini. Statistic, volumul osos scade cu 50% în primii 3 ani de la extracția dentară ceea ce face ca intervențiile după această perioadă să devină mai complexe.

Implanturile dentare arată și funcționează ca dinții naturali. Odată inserate acestea se osteointegrează pentru a preveni pierderea de masă osoasă și pentru a menține armonia feței și sănătatea țesuturilor moi ( gingiile )

Tratamentul cu implantul dentar îmbunătățește sănătatea generală a organismului. Cu dinți puternici și funcționali, pacienții pot reveni la o alimentație normală și sănătoasă.

  • Reprezintă o soluție de încredere

Implanturile dentare se osteointegrează în 1-3 luni de la intervenție, astfel încât devin corp comun cu osul, neexistând riscul să se mobilizeze.

Cu o îngrijire orală adecvată, implanturile dentare pot rezista toată viața, fiind, astfel, cea mai bună investiție atunci când vorbim despre înlocuirea unui dinte lipsă.

Rata de succes a tratamentului cu implant dentar este de peste 98%, conform studiilor internaționale-nivel care depinde de calitatea implantului dentar și de complexitatea cazului.

  • Redă încrederea zâmbetului 

Lucrarea completă formată din implant dentar și protezare finală are efect de facelifting: corectează asimetriile feței și redă chipului un aspect întinerit ( în special în cazul pacienților cu multiple edentații dentare, al căror contur facial avea un aspect îmbătrânit ).

Crește nivelul încrederii de sine și ajută la menținerea unei stări optime de sănătate orală.  

Urmărește-ne și pagina de Facebook!

Programeză-te și discută cu un specialist despre implanturile dentare care îți pot reda dantura completă

Programează-te pentru o consultație la clinica Smiles by Dr. Buza

Adresa
Calea Cisnădiei 80A
Sibiu, Sibiu
România

Program

Luni - Vineri 08:00 - 20:00